Kaya blev viral via DN


I Corona-tidernas begynnelse, dvs i mitten på mars 2020, lyckades Kaya bli viral när hon tog en liten morgontur till butiken. 

En DN-reporter passade på att intervjua henne om hamstringen, varvid hon bjöd på sin skämtsamma sida –vilket tog fart och uppskattades enormt av den yngre generationen på Instagram och i DN.


Den redigerade och ihopklippta kommentaren har i dagsläget över 375 000 visningar på Instagram och hyllas med kommentarer som
"har seriöst tittat på den här 1000 gånger, man blir ju glad i själen att det finns människor som förstår en där ute" , "vår ledstjärna", "mest vettiga människan denna vecka", "Underbart!!! 🥂🍷",

"Helt rätt, go tant!", "vilken stjärna!😁👌🏼",

"älskar henne!" och "Det är fan det bästa jag sett!!" .


Den humoristiska röda bönan lever även utanför scen, minsann!

Visa det här inlägget på Instagram

Nu snackar vi

Ett inlägg delat av Dyngbaggen (@dyngbaggegalan)

Riksteaterns föreställning Sång Till Välfärden


Kaya arbetade under första halvåret 2018 som kördirigent och skådespelare i Riksteaterns föreställning Sång Till Välfärden.

Premiären i Sollefteå fick goda recensioner i Expressen och turnén –med en ny, lokal kör på varje ort– blev mycket framgångsrik och uppskattad.

Kaya i P1 kultur

I Kulturnytts Klassikern sjöng och pratade Kaya om Röda Bönors låt Det ska bli slut på rumban 

– en stående klassiker full av humor som fortfarande är aktuell i samhället.


Programmet sändes 6 januari 2018, och går att lyssna på här.


Snedtänkt med Kalle Lind

En timmes humor, återblickar och fakta-utredning blev det när Kaya och Kalle Lind satt och pratade i hans podd 2016. Med utgång från Röda bönor, deras historia och musik hann de med en ordentlig tillbakablick över hur allt egentligen var där "back in the days".


Programmet sändes i P1 den 15 dec 2016, och finns fortfarande att lyssna på här.