Att dirigera och arrangera stämsång

KÖRDIRIGENTI över 30 år har Kaya varit kördirigent och sedan 2013 leder hon Taubekören i Stockholm, och sedan 2019 leder hon även blandade kören Genklang (f.d Pressröster). Förutom att dirigera, arrangerar hon också många av framförandena och har lång erfarenhet av att skapa passande arrangemang för körers specifika förutsättningar.


Redan på 80-talet utbildade hon sig inom kördirigering och gick därefter från att leda en skolkör på hennes folkhögskola, till att under 20 år dirigera den Stockholmsbaserade, stora blandkören Kör de Filé och började på 90-talet även att parallellt leda den mindre kören Röda Röster.   


2002 beslutade hon dock att överlämna dirigentposten för Kör de Filé till hennes efterträdare, då hon ville göra en paus i dirigerandet till förmån för sången. Röda Röster fortsatte hon dock med fram till 2008, då hon även avsade sig denna post.


2013 tog hon så upp dirigentarbetet igen –nu med Taubekören, och har dessutom utvecklat sin kunskap i ämnet genom studier i kördirigering vid Uppsala Universitet 2015–2016.


Senast har hon i körsammanhang under vintern och våren 2018 turnerat med Riksteaterns föreställning Sång Till Välfärden, där hon dirigerat en ny, lokal kör på varje ort, samt tagit rollen som dirigent för amatörkören Genklang 2019.

Se Taubekörens kommande uppträdanden i kalendariet eller på deras egen hemsida.