Att dirigera och arrangera stämsång

KÖRDIRIGENTI över 30 år har Kaya varit kördirigent och sedan 2013 leder hon Stockholms Taubekör. Förutom att dirigera, arrangerar hon också många av framförandena och har lång erfarenhet av att skapa passande arrangemang för körers specifika förutsättningar.


Redan på 80-talet utbildade hon sig inom kördirigering och gick därefter från att leda en skolkör på hennes folkhögskola, till att under 20 år dirigera den Stockholmsbaserade, stora blandkören Kör de Filé och började på 90-talet även att parallellt leda den mindre kören Röda Röster.   


2002 beslutade hon dock att överlämna dirigentposten för Kör de Filé till hennes efterträdare, då hon ville göra en paus i dirigerandet till förmån för sången. Röda Röster fortsatte hon dock med fram till 2008, då hon även avsade sig denna post.


2013 tog hon så upp dirigentarbetet igen –nu med Stockholms Taubekör, och har dessutom utvecklat sin kunskap i ämnet genom studier i kördirigering vid Uppsala Universitet 2015–2016.


Vintern och våren 2018 turnerade hon med Riksteaterns föreställning Sång Till Välfärden, där hon dirigerade en ny, lokal kör på varje ort. 


Senast har hon i körsammanhang lett den blandade kören Genklang

(f.d Pressröster) mellan 2019 och 2024.
Se Stockholms Taubekörs kommande uppträdanden i kalendariet eller på deras egen hemsida.